Εμμανουήλ Μ. Χριστοφακάκης

  Ο Εμμανουήλ Μ. Χριστοφακάκης είναι δικηγόρος και διαπιστευμένος διαμεσολαβητής. Πραγματοποίησε τις προπτυχιακές του σπουδές στη Νομική Αθηνών, όπου και συνέχισε σε μεταπτυχιακό επίπεδο στους τομείς του Συνταγματικού, Διοικητικού και Φορολογικού Δικαίου, ολοκληρώνοντας το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο. Στη διπλωματική του εργασία εστίασε σε ζητήματα Ιδιωτικότητας και Απορρήτου των Επικοινωνιών και έλαβε βαθμό “Άριστα”.

   Συνέχισε τις σπουδές του στη Φρανκφούρτη όπου ασχολήθηκε με θέματα Εταιρικού και Τραπεζικού Δικαίου και Δικαίου των Κεφαλαιαγορών και του απονεμήθηκε με βαθμό “Άριστα” Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης από το Ινστιτούτο Δικαίου και Χρηματοοικονομικών του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης. Στη διπλωματική του εργασία βαθμολογήθηκε επίσης με “Άριστα” και πραγματεύτηκε ζητήματα Οικονομικού Εγκλήματος. Ακολούθως, πραγματοποίησε ως υπότροφος περαιτέρω σπουδές στη Νομική του Πανεπιστημίου Κολούμπια στη Νέα Υόρκη πάνω σε νομικά θέματα που προκύπτουν από την εφαρμογή νέων τεχνολογιών και άπτονται των τομέων των Προσωπικών Δεδομένων, Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Εμπορικού Δικαίου.

  Στη Γερμανία παρακολούθησε πρόγραμμα σπουδών πάνω στη Διαιτησία με εισηγητές εξειδικευμένους στο αντικείμενο δικηγόρους και έμπειρους διαιτητές. Το 2016 εκπαιδεύτηκε στο Kε.Δι.Π στον Πειραιά και στη συνέχεια διαπιστεύθηκε ως διαμεσολαβητής με εξετάσεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. 

   Κατά το χρόνο παραμονής του στη Φρανκφούρτη έκανε πρακτική σε δύο διεθνείς δικηγορικές εταιρίες στο τμήμα Τραπεζικού Δικαίου και Κεφαλαιαγορών και σε μια συμβουλευτική στο Φορολογικό τμήμα της. Εργάστηκε επίσης στον οργανισμό Safeline που εδρεύει στο εργαστήριο Πληροφορικής του ΙΤΕ, και εστιάζει στην αποτροπή εγκλημάτων που τελούνται μέσω του διαδικτύου. Το 2016 ίδρυσε το γραφείο του και ασκεί μαχόμενη και συμβουλευτική δικηγορία ως ελεύθερος επαγγελματίας στο Ηράκλειο.

© 2019 Εμμανουήλ Χριστοφακάκης